Початок навчання на онлайн-курсах у травні 2023

У травні 2023 року розпочалось навчання на онлайн-курсах Мікроскопія та інструментальні методи в біології та Педагогічна майстерність у викладанні та популяризації біологічних наук в рамках проєкту на  підтримку українських студентів-біологів, який розробила  команда викладачів та науковців з України і Німеччини за фінансової підтримки Німецької Служби академічних обмінів (DAAD), з ініціативи професорки Ольги Гаращук – директорки інституту фізіології університету м. Тюбінгену (Німеччина) та професора Володимира Лущака – професора кафедри біохімії та біотехнології ПНУ ім. В. Стефаника, м. Івано-Франківськ (Україна).

На курси зареєструвалось  більше 150  учасників з різних регіонів України. Найбільше бажаючих пройти курси з університетів Києва, Дніпра, Харкова, Запоріжжя, Львова та Івано-Франківська. Також є слухачі з університетів Умані, Херсона, Одеси та Хмельницького, загалом зареєструвались слухачі з 20 університетів на курс Мікроскопія та інструментальні методи в біології та з 13 університетів на курс  Педагогічна майстерність у викладанні та популяризації біологічних наук.

45%  слухачів основних груп, які найбільше постраждали від війни та успішно складуть іспит з курсу, зможуть отримати фінансову підтримку у вигляді стипендії: 27 стипендій по 400 Євро з курсу Мікроскопія та інструментальні методи в біології та 20 стипендій по 200 Євро з курсу Педагогічна майстерність у викладанні та популяризації біологічних наук. Це є відчутною фінансовою підтримкою для українських студентів в умовах війни, зважаючи на те, що багато з них змушені були переїхати з рідної домівки, не мають можливості повноцінно відвідувати заняття в університеті.