Реєстрація на курс "Математична статистика для біологів"

Розпочинаємо реєстрацію на курс «Математична статистика для біологів».

Курс розрахований на бакалаврантів та магістрантів біологічних спеціальностей (незалежно від закладу вищої освіти).

Мета курсу - дати поглиблені знання про основні методи класичної статистики та принципи їх застосування для аналізу біомедичних даних. Математична статистика - це вирішальній інструмент для будь-кого, хто бажає зрозуміти свої дані та екстрагувати корисні патерни з масиву інформації. Ця галузь науки поєднує як методи класичної статистики, так і сучасні методи машинного навчання, які спрямовані на створення моделей, що описують складні взаємовідносини між даними, а також дозволять зробити необхідні висновки щодо природи цієї взаємодії.

Курс складається із 10 лекцій та 5 семінарських занять.

Заняття будуть проводитися дистанційно, українською мовою, лектор – Дмитро СТРОЙ - науковий співробітник відділу Загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології імені О. Богомольця НАН України.

Детальна інформація та програма доступні на сторінці курсу.

Період навчання: з  10 жовтня  2023 року.

Тривалість курсу: 30 годин - 1 кредит ECTS

Реєстрація відкрита з 5 вересня 2023 до 1 жовтня 2023 (форма реєстрації).

Кількість місць 40.

Будемо раді бачити на курсі мотивованих студентів біологічних та суміжних спеціальностей.

Навчання безкоштовне.

Завдяки підтримці DAAD ми матимемо змогу виплатити 18 стипендій по 200 Євро для студентів курсу, фінансовий стан яких погіршився через війну.

* Процедура відбору для отримання стипендії:

1) студент при реєстрації у відповідному полі пояснює чому потребує стипендії (фінансової підтримки), наприклад: "проживаю у місті, яке зазнає систематичних обстрілів", "маю малолітню дитину" тощо, та за наявності надає підтвердні документи.

2) серед студентів, зарахованих на курс, формується список відповідно до пріоритетності в потребі фінансової підтримки.

3) стипендія призначається першим 18 особам цього списку, які успішно пройдуть курс (тобто рішення про призначення стипендій буде прийнято після складання фінального іспиту).

4) обов'язковою умовою отримання стипендії є місце реєстрації на НЕОКУПОВАНІЙ території України.

5) одночасно студент може отримати стипендію з одного з курсів, які проводяться паралельно, НЕ БІЛЬШЕ ДВОХ СТИПЕНДІЙ на час тривалості проєкту (2023 рік).

6) період надходження коштів: від 2 тижнів до 2 місяців (після завершення курсу).

** Для тих, хто не є студентом чи аспірантом, але хоче прослухати курс  є можливість зареєструватися у додаткову групу.

 Для цього потрібно вказати ("інше") в полях Університет, Курс, Спеціальність; не завантажувати документи; написати коротко хто вони й що саме їх цікавить у полі "мотиваційний лист". Такі слухачі зможуть відвідувати лекції, складати іспит та отримати сертифікат, але не зможуть претендувати на стипендію.