Реєстрація на онлайн-курс "Мікроби, віруси та інфекції"

Оголошуємо реєстрацію на онлайн-курс «Мікроби, віруси та інфекції», який розпочнеться з 2 жовтня 2023 року.

Курс розраховано на студентів-бакалаврантів біологічних спеціальностей ("Біологія", "Середня освіта "Біологія та здоров'я людини"), молодих дослідників - біологів та медиків - для розширення наукового погляду на  бактерії, віруси, імунітет та використання імунологічних методів  в діагностиці інфекційних захворювань.

Мета курсу – ознайомити студентів з фундаментальними аспектами мікробіології, вірусології та імунології, з акцентом на їх взаємозв'язок і роль у патологічних процесах  (студенти вивчатимуть структуру та фізіологію мікробів, біологічні властивості вірусів, структуру імунної системи та формування імунної відповіді, методи діагностики інфекцій); надати теоретичну та практичну основу для подальших досліджень і роботи в галузі мікробіології, вірусології, медицини, епідеміології, інфекційних захворювань та біотехнології.

Навчання безкоштовне, заняття будуть проводитися дистанційно, українською мовою, викладачами-професіоналами у відповідних галузях:

Марія БАЙЛЯК (ПНУ ім. Василя Стефаника, Івано-Франківськ, Україна, Мікробіологія та Вірусологія),

Марина СКОК (Інститут біохімії ім. О.В Палладіна НАН України, Київ, Україна, курс Імунологія),

Денис КОЛИБО (Інститут біохімії ім. О.В Палладіна НАН України, Київ, Україна, Імунологія),

Дмитро ГОСПОДАРЬОВ (ПНУ ім. Василя Стефаника, Івано-Франківськ, Україна, Вірусологія),

Олександра АБРАТ (ПНУ ім. Василя Стефаника, Івано-Франківськ, Україна, Мікробіологія та Імунологія).

Детальна інформація та програма доступні на сторінці курсу.

Курс складається із 32 лекцій та 13 семінарських занять:

Мікробіологія – 12 лекцій 5 семінарських;

Вірусологія – 10 лекцій, 4 семінарських;

Імунологія  – 10 лекцій, 4 семінарських.

 

Тривалість курсу 90 годин - 3 кредити ECTS

Реєстрація відкрита до 25.09.2023 включно (форма реєстрації).

Кількість місць обмежена, 60. 

При реєстрації перевага надаватиметься слухачам, які займаються, або планують займатись науковою роботою, у відповідних галузях.

Завдяки підтримці DAAD передбачено 27 стипендій по 400 Євро для студентів курсу, фінансовий стан яких погіршився через війну, після успішного проходження курсу та здачі іспиту.

Процедура відбору для отримання стипендії:

1) студент при реєстрації, у відповідному полі, пояснює чому потребує стипендії (фінансової підтримки), наприклад: "проживаю в місті, яке зазнає систематичних обстрілів", "маю малолітню дитину" тощо,  та, за наявності, надає підтвердні документи.

2) серед студентів, зарахованих на курс, формується список, відповідно до пріоритетності у потребі фінансової підтримки.

3) стипендія призначається першим 27 особам цього списку, які успішно пройдуть курс (тобто рішення про призначення стипендій буде прийнято після складання фінального іспиту).

4) обов'язковою умовою отримання стипендії є місце реєстрації на НЕОКУПОВАНІЙ території України (вимога пов'язана з обмеженням переказів з Німеччини на окуповані території);

5) одночасно студент може отримати стипендію з одного з курсів, які проводяться паралельно, НЕ БІЛЬШЕ ДВОХ СТИПЕНДІЙ на час тривалості проєкту (2023 рік);

 6) період надходження коштів: від 2 тижнів до 2 місяців після завершення курсу.

Для тих, хто не є студентом, але хоче прослухати курс  є можливість зареєструватися у додаткову групу.

 Для цього потрібно вказати ("інше") в полях Університет, Курс, Спеціальність; не завантажувати документи; написати коротко хто ви й що саме вас цікавить у полі "мотиваційний лист". Такі слухачі зможуть відвідувати лекції, складати іспит та отримати сертифікат, але не зможуть претендувати на отримання стипендії.