Розпочата реєстрація на курси весняного семестру 2024

Ми раді повідомити, що Німецька служба академічних обмінів (DAAD) втретє надала нашій команді грант організації онлайн-курсів для українських студентів біологічних спеціальностей. 

В 2024 році ми організовуємо 6  безкоштовних інтерактивних онлайн-курсів для студентів біологічних та суміжних спеціальностей, які викладатимуться провідними спеціалістами з українських університетів українською мовою.

Інтегрований курс “Науки про життя” (150 годин, початок 4 березня 2024). Комбінує фізіологію, біохімію, молекулярну біологію, біофізику та біоенергетику. Орієнтований переважно на бакалаврантів. Предмети викладатимуться “з нуля” командою лекторів з різних університетів.

Реєстрація відкрита до 25 лютого 2024

Біоінформатика (30 годин, початок 11 березня 2024)
Буде викладатись спеціалістами з Львівського національного університету ім. І. Франка, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та української компанії Explogen LLC (м. Львів). Цей предмет викладають не у всіх українських університетах, але він є одним з найбільш перспективних напрямків для молодих біологів в Європі. Очікувана аудиторія курсу – студенти четвертих та старших курсів, аспіранти.

Реєстрація відкрита до 2 березня 2024

Молекулярна та клітинна нейрофізіологія (30 годин, початок 20 березня 2024). Спецкурс для студентів третього та старших курсів, аспірантів. В  основу курсу покладена програма дисципліни Київського Академічного Університету. 

Реєстрація відкрита до 14 березня 2024

Мікроскопія та інструментальні методи в біології (60 годин, липень-серпень 2024). Націлений на те, щоб дати студентам знання необхідні для роботи на сучасному обладнанні науково-дослідних лабораторій. Розрахований на студентів третього та старших курсів, аспірантів. Буде викладатись командою біофізиків та мікроскопістів з України, Німеччини та Чехії. Реєстрація на курс буде відкрита в травні.

Інтегрований курс “Мікроби, віруси та інфекції” (90 годин, вересень-листопад 2024). Орієнтований переважно на бакалаврантів, які хочуть працювати на стику біології та лабораторної діагностики. Буде викладатися командою викладачів з різних університетів ключовими з яких є Марія Байляк (ПНУ), Марина Скок (Інстиут біохімії НАНУ), Олександара Абрат (ПНУ), Денис Колибо (Інститут біохімії НАНУ) та Дмитро Господарьов (ПНУ). Реєстрація на курс розпочнеться в серпні.

Медична генетика (30 годин, вересень-жовтень 2024). Орієнтований на студентів біологічних та медичних спеціальностей. Викладач: Наталія Матійців (ЛНУ ім. Івана Франка). Цей курс є розвитком групи лекцій, які читалися в 2023 як частина курсу “біоінформатика”. Реєстрація розпочнеться в серпні.

► Для підтримки слухачів курсів, які найбільше постраждали від війни, передбачено близько 100 стипендій в розмірі від 200 до 400 євро.

Задати запитання організаторам можна на ФБ-сторінці проєкту