Завершення циклу онлайн-курсів.

Впродовж квітня-червня 2023 року проводились онлайн-курси DAAD:

- Життєвий цикл дослідницького проєкту

- Педагогічна майстерність у викладанні та популяризації біологічних наук

- Мікроскопія та інструментальні методи в біології

               Назагал, на ці курси зареєструвалось понад 200 студентів. Найбільше – з університетів Києва, Дніпра, Харкова, Запоріжжя, Львова та Івано-Франківська. Також були слухачі з університетів Умані, Херсона, Одеси та Хмельницького та інших ЗВО.

               На курсі Педагогічна майстерність у викладанні та популяризації біологічних наук студенти отримали інформацію про найпопулярніші онлайн-платформи для дистанційного навчання, про цифрові інструменти Google та багато іншого; мали можливість висловити свою точку зору за тематикою заняття, представити презентації. На заняттях велись дискусії між слухачами. Успішно здали іспит 26 студентів.

               Частина практичних занять з курсу Життєвий цикл дослідницького проєкту  проходила у вигляді демонстрації практичного виконання роботи у лабораторії. На заняттях були представлені основні навички і вміння, які  необхідні для успішного виконання досліджень (використання лабораторного обладнання, розрахунки наважок, приготування розчинів, підбір умов визначення активностей ферментів, ведення лабораторного журналу, тощо), а також підготовки звіту про виконану роботу з можливим продовженням у вигляді публікації у науковому журналі. Цей курс успішно пройшли 16 студентів. 

               Слухачі курсу Мікроскопія та інструментальні методи в біології мали змогу не тільки прослухати лекції, а й поспілкуватися з мікроскопістами-практиками з Німеччини, Чехії та України, освоїти роботу по обробці реальних  зображень флуоресцентної мікроскопії за допомогою ImageJ та Python, навчитися детально планувати кількісні експерименти з використанням флуоресценції та опрацьовувати їх дані. Цей курс вдалось успішно опанувати 42 студентам.

                За результатами фінальних іспитів та враховуючи потреби студентів, було обрано 61 студента, які отримають стипендію у розмірі від 200 до 400 Євро, в залежності від тривалості курсу, що є суттєвою допомогою, особливо для тих, хто змушений був покинути рідну домівку та університет через повномасштабне вторгнення росії. Необхідною умовою призначення стипендії було успішне засвоєння матеріалу курсу.

                 По завершенню курсів студенти отримали сертифікати, які можуть використати у своєму університеті та перезарахувати компетентності, набуті у процесі неформальної освіти.