Завершився літньо-осінній цикл онлайн-курсів.

Впродовж липня-вересня 2024 року проводились онлайн-курси DAAD:

- Мікроскопія та інструментальні методи в біології,

- РНК-секвенування: аналіз даних в R.

               Всього на курси зареєструвалось понад 350 студентів. Найбільше – з університетів Києва, Харкова, Львова та Івано-Франківська. Також були слухачі з університетів Тернополя, Полтави, Херсона, Одеси та інших ЗВО.

На курсі Мікроскопія та інструментальні методи в біології, який проводився вдруге, студенти та слухачі мали можливість ознайомитись з сучасними методами візуалізації, вивчення структури та взаємодій біологічних молекул. Основна мета курсу - розповісти студентам про можливості та обмеження кожного з найпопулярніших методів і пояснити, як обрати найпростіший та найефективніший підхід для відповіді на конкретне експериментальне питання. Курс був розрахований на бакалаврів, магістрів та аспірантів. Успішно здали іспит 105 студентів.

Курс РНК-секвенування: аналіз даних в R був розрахований на студентів та аспірантів. Це практичний курс, який надає підготовку з біоінформатичного аналізу експресії генів, зосереджуючись на аналізі РНК-секвенування з використанням R, R Studio та різних пакетів R. Крім того, курс знайомить з основними концепціями аналізу РНК-секвенування поодиноких клітин.

Всі викладачі курсу - практикуючі біоінформатиками, які виконують біоінформатичні аналізи в рамках своїх робочих обов'язків або академічних досліджень. Їхній досвід викладання ґрунтується на їхній професійній діяльності та попередньому досвіді викладання на курсах НУО "Геноміка UA".

В рамках проєкту було надано 50 стипендій у розмірі від 200  до 400 Євро (в залежності від тривалості курсу) слухачам, які найбільше постраждали через війну та потребували фінансової підтримки. В першу чергу стипендії було надано студентам, які змушені були покинути власну домівку, студентам-напівсиротам або чиї батьки воюють в лавах ЗСУ, студентам з малолітніми дітьми.

По завершенню курсів студенти отримали сертифікати, які зможуть використати у своєму університеті та перезарахувати компетентності, набуті у процесі неформальної освіти.