Оголошуємо реєстрацію на курс «Мікроскопія та інструментальні методи в біології»

Оголошуємо реєстрацію на курс «Мікроскопія та інструментальні методи в біології», який розпочнеться 1 травня 2023 року.

Курс розраховано на студентів та аспірантів біологічного профілю, які хочуть опанувати сучасні методи вимірювання та візуалізації, що використовуються в біофізиці, молекулярній та клітинній біології. 

Мета курсу - розповісти студентам про можливості та обмеження різних методів, дати можливість попрацювати з реальними експериментальними даними і навчити обирати оптимальний метод для вирішення певної задачі. Програма курсу розрахована на те, щоб дати студентам необхідне теоретичне підгрунтя для роботи на сучасних мікроскопах  та іншому обладнанні. Під час практичних занять студенти матимуть змогу самостійно здійснити повний процес обробки реальних експериментальних наборів даних з флуоресцентних та CD експериментів, навчитися планувати хроматографічні експерименти, освоїти поглиблену роботу з зображеннями флуоресцентної мікроскопії. Три заняття буде присвячено основам роботи з зображеннями в Python.

Заняття будуть проводитися дистанційно, українською мовою, лекторами, які є спеціалістами у відповідних галузях: Володимир Швадчак (ПНУ, Ів-Франківськ, Україна, Спектральні методи), Юрій Ковальчук (Університет Тюбінгена, Німеччина, Мікроскопія клітин та організмів), Петро Хороший ­ (Інститут Органічної Хімії та Біохімії, Прага, Чехія, Конструювання мікроскопів,  Обробка зображень в Python), Ніна Бондаренко (Медична Школа Ганновера, Німеччина, Електронна мікроскопія).

Детальна інформація та програма доступні на сторінці курсу.

Курс складається із 19 лекцій та 11 семінарських занять. 

Навчання безкоштовне, проводитиметься українською мовою, дистанційно. 

Тривалість курсу 60 годин - 2 кредити ECTS

Реєстрація відкрита до 23.04.2023 включно (завершено).

Передбачено 27 стипендій розміром 400 Євро для студентів, які потребують фінансової підтримки. 

Кількість місць обмежена, 60. 

Будемо раді бачити на курсі мотивованих студентів та аспірантів біологічних та суміжних спеціальностей. При реєстрації перевага надаватиметься слухачам, які займаються, або планують займатись науковою роботою, пов'язаною з мікроскопією, інструментальними методами досліджень біомолекул, хімією барвників, біофізикою.

Завдяки підтримці DAAD ми матимемо змогу виплатити 27 стипендій по 400 Євро для студентів курсу, фінансовий стан яких погіршився через війну.

*Процедура відбору для отримання стипендії:

1) студент при реєстрації, у відповідному полі, пояснює чому потребує стипендії (фінансової підтримки), наприклад: "проживаю в місті, яке зазнає систематичних обстрілів", "маю малолітню дитину" тощо,  та, за наявності, надає підтвердні документи.

2) серед студентів, зарахованих на курс, формується список, відповідно до пріоритетності у потребі фінансової підтримки.

3) стипендія призначається першим 27 особам цього списку, які успішно пройдуть курс (тобто рішення про призначення стипендій буде прийнято після складання фінального іспиту).

** Для тих, хто не є студентом чи аспірантом, але хоче прослухати курс  є можливість зареєструватися у додаткову групу.

 Для цього потрібно вказати ("інше") в полях Університет, Курс, Спеціальність; не завантажувати документи; написати коротко хто вони й що саме їх цікавить у полі "мотиваційний лист". Такі слухачі зможуть відвідувати лекції, складати іспит та отримати сертифікат, але не зможуть претендувати на стипендію.