Початок онлайн курсів у вересні-жовтні 2023

У вересні-жовтні 2023 року розпочалось навчання на онлайн-курсах Науки про життя, Мікроби, віруси та інфекції, Біоінформатика та Математична статистика для біологів в рамках проєкту на  підтримку українських студентів-біологів. Даний проєкт розробила  команда викладачів та науковців з України і Німеччини за фінансової підтримки Німецької Служби академічних обмінів (DAAD), з
ініціативи професорки Ольги Гаращук – директорки інституту фізіології університету м. Тюбінгену (Німеччина) та професора Володимира Лущака – професора кафедри біохімії та біотехнології ПНУ ім. В. Стефаника, м. Івано-Франківськ (Україна). Дані курси є завершальними курсами гранту у 2023 році. Курси розраховані на студентів-біологів, які навчаються в українських університетах та з часу повномасштабної війни частково або повністю втратили можливість навчатися в аудиторіях. Загалом на курси зареєструвалось  понад 350  учасників з різних регіонів України. Найбільше бажаючих пройти курси з університетів Херсона, Києва, Дніпра, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова та Івано-Франківська. За умовами гранту, 45%  слухачів основних груп, які найбільше постраждали від війни та успішно складуть іспит з курсу, зможуть отримати фінансову підтримку у вигляді стипендії:
36 стипендій по 600 Євро з Інтегрованого курсу «Науки про життя»;
27 стипендій по 400 Євро з курсу Мікроби, віруси та інфекції;
18 стипендій по 200 Євро з курсу Біоінформатика та 18 стипендій по 200 Євро з курсу Математична статистика для біологів.
Стипендії є відчутною фінансовою підтримкою для українських студентів в умовах війни, зважаючи на те, що багато з них змушені були переїхати з рідної домівки, не мають можливості повноцінно відвідувати заняття в університеті, а також частина з них втратили можливість підробітку.